Boerderijwinkel De Blaak is een echt familiebedrijf. Vader Evertjan is ruim veertig jaar actief geweest op de boerderij waarvan de laatste zestien jaar samen met zijn zoon Ferdinand. De vleesveehouders verzorgen gemiddeld 150 tot 200 dikbillen op hun bedrijf. De hellingstal met zo’n 40 vooral Verbeterd Roodbonten en Belgisch Witblauwen staat centraal op het erf bij familie Van den Brink. De dieren zijn bijna allemaal te vinden op het lage deel van de stal. Ze zijn op hun gemak aan het eten. ‘De koeien krijgen hoogwaardig voer zonder onnodige toevoegingen’ vertelt Ferdinand van den Brink. ‘Geen groeibevorderaars en dat soort fratsen dus. En we werken alleen met jonge, vrouwelijke koeien van hoogwaardige kwaliteit.’ De rust valt op. In één hok loopt ook een Blonde d’Aquitaine die zo nu en dan de boel opjaagt. ‘Die hebben een lastig karakter’, leggen vader en zoon uit. ‘Het blijft opletten met ze.’
Winkel
Sinds een aantal jaar is er ook een winkeltje met streekproducten aanwezig op de boerderij. Hier wordt uiteraard het vlees van de eigen koeien verkocht, maar ook scharrel varkensvlees en antibioticavrije kip is hier verkrijgbaar. Tevens heeft de winkel diverse streekproducten in het assortiment zoals honing, eieren, advocaat en dergelijke. Bij De Blaak zult u geen supermarktproducten aantreffen. ‘Wij gaan voor kwaliteit, kwaliteit en nog eens kwaliteit’, aldus Ferdinand en Rianne van den Brink.